Vásárlói tájékoztató

Cégünk a tömörfa ajtókat a megrendelésnek megfelelően egyedi méretben készíti el. A gyártás során műszárított anyagokat építünk be, melynek nedvesség tartalma 8-10 %. Ez egy normál lakás belső páratartalmával (40-60%) van egyensúlyban. Az ettől eltérően párás ill. túl száraz környezet a tömörfa ajtók alkatrészeinek enyhe méret változását eredményezheti.

A túl száraz környezet ( ami nem feltétlenül jelent nagy meleget ) miatti méretváltozás, betét összeszáradás a fűtőtestre helyezett párologtató használatával elkerülhető. (Fontos: a tömörfa , mint természetes anyag számára előnytelen környezet az ott élők számára is előnytelen!!)

Ez a jelenség fafajonként különböző mértékben jelentkezik, és a fa természetes tulajdonságai közé tartozik, ezért rendelés előtt tájékozódni kell a megfelelő fafaj kiválasztása érdekében.

A termék megmunkálása során nagy figyelmet fordítunk a megfelelő minőségű alapanyag kiválasztására. A kész termékbe csak egészséges, vetemedés és csomómentes ( a csomós fenyő kivételével ) anyag kerülhet. Az egyedi méretű gyártás miatt, - mivel a fafajok, ajtótípusok, és pácolási színek több ezer variációs lehetőség adnak - az árjegyzékben szereplő alapáron sajnos nem tudjuk vállalni az alapanyag erezet minta, erezet sűrűség, szálirány és színárnyalat szerinti válogatását !

Az elkészült frontok színe és rajzolata - a tömörfa természetes tulajdonságai miatt - eltérhet a mintától vagy a korábban gyártott terméktől !

Vállalkozásunk lehetőséget biztosít arra, hogy a vásárlói igények minél szélesebb körű kielégítése érdekében a fafrontokat egyedi színben is meg lehessen rendelni. Itt szintén nagy gondot kell fordítani a megfelelő fafaj és pácolási technológia kiválasztására, hiszen a különböző variációk egészen eltérő hatást eredményezhetnek - az egyöntetűtől a rusztikus megjelenésűig.

Az elkészült ajtóknál előfordulhat - a fa természetes érési folyamata révén - hogy színben, erezetben eltér a már régebben legyártott mintától, ezért utánrendelésnél csak a vevő által küldött minta alapján tudjuk az eredeti színt garantálni !

A termékek szélességi toldással készült alkatrészekből állnak. A táblásításhoz 40-90 mm széles lamellákat használunk.  A pácolás során előfordulhat, hogy a különböző alkatrészek eltérő mértékben szívják magukba a színező anyagot (szálfordulás, szálsűrűség, erezeti eltérések miatt). A fafaj és a megfelelő  pácolási technológia kiválasztásával ezek a pácolási színeltérések csökkenthetők, de teljesen egyöntetű felületet - a fa természetes tulajdonságai miatt - nem lehet elérni.

Így a kész termék esetében nem tudjuk biztosítani a egyöntetű, homogén megjelenést, a fóliás ajtók utánzását! Nem is ez a célunk, hiszen a tömörfa bútorajtóink visszaadják a fa természetes szépségét, változatosságát, egyedivé varázsolva az elkészült bútort.

A marásminták, a fafajok kombinációja és az egyedi színkeverés több ezer variációs lehetőséget kínál. Az ilyen széles skálájú egyedi termékek elkészítése, automatizált tömeggyártással nem lehetséges. Frontjainkat és a hozzájuk rendelhető kiegészítőket kisipari technológiával készítjük, ezért magukon viselhetik ennek nyomait.

Kérjük, hogy megrendeléseknél az itt leírtakat vegyék figyelembe, mert az ebből adódó reklamációt nem áll módunkban elfogadni!

Reméljük az általunk készített fa szekrényajtók továbbra is elnyerik tetszésüket !